Rooding ziet het leven als een cyclus, een voortdurende afwisseling in het heelal, waarbij tegenovergestelde elkaar beurtelings aantrekken en afstoten. Deze cyclische elementen vertaalt ze vaak naar cirkelvormen, om gebeurtenissen in en met je leven aan te geven. Dit geldt zowel voor haar 2 als 3 dimensionale werk.

uit 2009 tot 2019 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Zo boven, zo...

2019

Zo boven, zo...
Het sterrenbeeld Grote Beer is wel de bekendste constellatie aan de hemel. Ook wel het ‘steelpannetje’ genoemd. “Zo boven, zo beneden”, is een uitspraak van Hermes Trismegistus. Uitgaand van de eenheid en verbondenheid der dingen boven (de macrokosmos) en beneden (de microkosmos). De kunstenaar geeft hier een knipoog naar de weergave wat zich aan de hemel afspeelt en nu hier beneden in de gracht te Zaltbommel. De witte objecten vormen gezamenlijk het sterrenbeeld. De lijnen zijn de verbinding tussen de sterren die je normaal aan de hemel niet waarneemt.

Cross circles

2017

“Eigenlijk gebruik ik de huid van het water als een canvas”
Het werk ligt zo vlak op het water, waardoor het lijkt of de ‘huid‘ van het water van textuur veranderd. Het lijkt het gevolg van een beroering, de beweging van het water, het uitdijen van de cirkelvorm van binnen naar buiten. Als een streling van de huid, een uiting van genegenheid en liefde.  Deze installatie vormt een kruis. Symbool voor geloof. Geloof en hoop ligt voor mij dicht bij elkaar. Het werk ligt verankerd een symbool van hoop dat zich onder de oppervlakte afspeelt. De zilverkleurige uitstraling zal geleidelijk veranderen door algen en zich qua kleur steeds meer een geheel vormen met het water (gevoel). Maar de textuur blijft.

Lifetime cycle

2015

Lifetime cycle van Yvonne Rooding
Materiaal: Rozenkwarts, Maaskeienm glas ledlichtjes, kaarsen, zand en bananenblad Deze installatie was te zien op de begraafplaats Holy te Vlaardingen.
In de stenen buitencirkel bevonden zich bollen die symbool stonden voor verschillende levensfasen: Geboorte, kindertijd, adolescentie, volwassenheid, ouderen en bejaarden.
Men had de gelegenheid om een lichtje te plaatsen waar ongeveer hun dierbare het leven had verlaten. Even stilstaan en dankbaar zijn voor de tijd die men samen had doorbracht. Om vervolgens weer je eigen levenspad te vervolgen.

Lost keys

2014

Lost keys

Aquarint - Een waterlabyrint voor de meerkoetjes.

2013

Aquarint - Een waterlabyrint voor de meerkoetjes. Materiaal: Eps 200 met coating
Afmeting: Ongeveer Ø 9 meter
Locatie: Pracht in de gracht te Zaltbommel

Splash

2009

Splash
Een korte beroering, de beweging van het water, het uitdijen van de vorm die uiteindelijk weer verwatert. Wie kent niet de verleiding om een steen in het water te gooien.
Materiaal: pvc, lak.
Afmeting: afhankelijk van opstelling.max. Ø 130 cm per circel

Watermove

2009

Watermove

Materiaal: Polystyreen, rubber, acryl,
glow in the dark pigment
Afmeting: afhankelijk van opstelling
6 spiralen 100 x 50 x 3 cm